FOTO VIDEO Cea mai ieftină imprimantă 3D a primit 1,4 milioane de dolari finanţare din partea oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

The Buccaneer, o imprimantă 3D pentru birou, pe care oricine poate să o folosească, a ajuns la finalul finanţîrii sale de pe Kickstarter. Rezultatul este unul extraordinar: proiectul a fost finanţat de peste 14 ori.

Creatorii imprimantei, Pirate 3D din Palo Alto, California, au cerut 100.000 de dolari pentru dezvoltarea imprimantei 3D care arată ca o lucrare de artă potrivită pentru birou. La finalul finanţării de o lună de pe Kickstarter, americanii au primit peste 1,4 milioane de dolari.

Potrivit creatorilor imprimantei, aceasta va costa doar 347 de dolari, spre deosebire de cel mai de temut rival al său, Makerbot Replicator 2.0, care costă 2.200 de dolari. Dar, spre deosebire de alte dispozitive, The Buccaneer pare o imprimantă 3D pentru toată lumea, care este folosită pentru realizarea unor obiecte cum ar fi jucăriile pentru copii.

După proiectul de pe Kickstarter au fost comandate peste 3.000 de astfel de imprimante, iar Pirate3D colaborează acum cu producători din Singapore pentru a îndeplini dorinţa utilizatorilor Kickstarter. Primele modele ar trebui să fie livrate în decembrie, iar modelele care sunt destinate publicului larg, nu doar susţinătorilor de pe Kickstarter, vor fi lansate în februarie 2014.

Printezi de pe net după ce te conectezi cu imprimanta

The Buccaneer se diferenţiază de alte imprimante 3D prin faptul că are o carcasă care o acoperă, elementele interioare nu se văd, iar ea poate fi amplasată uşor pe post de mobilier. De asemenea, preţul este unul foarte redus.

Spre deosebire de alte imprinate, imprimanta 3D nu mai funcţionează cu materiale extrase din bucăţi mari de plastic, ci cu ajutorul unor cartuşe dotate cu bobine de plastic. Efectiv, acestea se introduc în compartiment şi folosesc pentru reîncărcarea cu material a imprimantei.

O altă caracteristică inovatoare a acestei imprimante o reprezintă faptul că are capacităţi de a se conecta wireless la un computer. Folosind magazine de schiţe printabile 3D, puţine acum, dar care se vor dezvolta pe viitor, imprimanta poate fi controlată direct din laptop. Prin Cloud Printing, utilizatorul intră pe internet, selectează obiectul şi imprimanta începe să-l realizeze.

Acest lucru a fost posibil cu ajutorul unei plăci programabile Raspberry Pi, care reprezintă o parte din creierul imprimantei. De asemenea, ea a fost conectată la o placă Sanguinololu, folosită pe scară largă la imprimantele 3D.

În plus, pentru a ajuta utilizatorii să simplifice tot procesul de realizare a unui obiect printat, The Buccaneer are şi o aplicaţie simplă, numită Smart Objects, designul obiectelor fiind simplificat la maximum.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite