Japonezii vor să transforme Luna într-un panou solar imens

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de ingineri japonezi vrea să transforme satelitul natural al Terrei într-o centrală electrică care să alimenteze populaţia lumii.

Sună ca subiectul unui roman science fiction, însă japonezii chiar vor să învelească Luna în panouri solare. Compania Shimizu vrea să construiască o centură din panouri fotovoltaice în jurul ecuatorului Lunii.

Această centură ar fi construită în totalitate de roboţi telecomandaţi. Ea ar avea o lungime de 11.000 de kilometri şi o lăţime de 400 de kilometri.

Energia solară colectată de Luna Ring ar fi transmisă pe Pământ sub formă de microunde şi lasere. Apoi, această energie ar fi transformată în electricitate şi apoi ar fi transferată în reţeaua naţională.

Inginerii de la Shimizu spun că Luna Ring ar putea genera 13.000 terrawatti de energie. Prin comparaţie, reactorul nuclear din Suffolk produce 1.198 de megawatti. 

Reprezentaţii companiei susţin că ecuatorul Lunii este expus constant razelor solare şi că acolo nu există problemele de pe Terra.

image

„Practic inebuizabilă şi nepoluantă, energia solară este cea mai bună sursă de energie verde care aduce prosperitate atât naturii, cât şi vieţii noastre“, se arată într-un comunicat al companiei.

Un program pilot este programat pentru anul 2020, iar construcţia propriu-zisă ar trebui demarată în 2035.

Japonezii nu sunt primii care s-au gândit să adune energia solară din spaţiu. Cei de la NASA explorează diverse posibilităţi de câteva decenii.

Totuşi, nu toată lumea crede că ideea inginerilor de la Shimizu este una bună. Profesorul Werner Hofer, director al Institutului Stephenson pentru Energie Regenerabilă de la Universitate din Liverpool crede că „să faci acest lucru în spaţiu nu este o idee bună deoarece este incredibil de scump şi probabil nu vei recupera niciodată energia pe care a trebuit să o investeşti“.

Haide să discutăm pe „Tech Adevărul“ pe Facebook

Știință



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite