Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Lipsa gravitaţiei poate ucide celulele canceroase

3
5 Dec 2019 14:32:11
Autor: Andrei Brînduşescu

Un studiu efectuat de cercetătorii australieni a dezvăluit faptul că, în condiţii de gravitaţie zero, celulele canceroase nu pot supravieţui.

Joshua Chou, cercetător în ingineria biomedicală la Universitatea de Tehnologie din Sydney, a spus că motivaţia principală din spatele acestui studiu a reprezentat-o faptul că multe persoane apropiate lui au fost diagnosticate cu cancer.

”Nu putem dezvolta un leac universal pentru cancer, deoarece acesta acţionează diferit la fiecare persoană afectată” a declarat Chou pentru DW. ”Am vrut să aflu dacă diferite tipuri de cancer au ceva în comun, de aceea le-am pus într-un dispozitiv de microgravitaţie”.

Chou a extras patru celule canceroase din părţi diferite ale corpului - sân, ovare, plămâni şi nas - punându-le în condiţii de microgravitaţie. În 24 de ore, 80-90% dintre celulele canceroase au murit, conform cercetătorului.

Următorul pas în planul lui Chou este trimiterea celulelor canceroase pe Staţia Spaţială Internaţională, în 2020, însă acesta atrage atenţia asupra dificultăţii unei astfel de operaţiuni: ”va fi foarte greu să ţinem celulele în viaţă şi să le recuperăm din spaţiu”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

foarte atent
5.12.2019, 16:13:18

celulele canceroase nu supravietuiesc, dar bolnavul are vreo sansa !?

Markus Roman
5.12.2019, 22:06:29

Indoi-m-as si n-am cui! De ce, nu mai pot sa se catzere pe celulele normale si sa le paraziteze?

Smeritu Pahomie
6.12.2019, 01:15:05

....NASA a gasit ca nici un reptilian n-avea cancer....

-1 (1 vot)
Modifică Setările