VIDEO „Man of Steel“ arată cum ar putea fi folosit metalul lichid, iar producătorii explică filosofia din spatele efectului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Man of Steel“ continuă seria de filme cu Superman şi este unul dintre cele mai aşteptate filme din 2013. Acesta are însă şi o inovaţie vizuală care aduce aminte, într-o anumită măsură, de Terminator 2 şi arată cum ar putea fi folosit metalul lichid în viitor.

Unul dintre efectele vizuale speciale din Man of Steel este cel mai bine ilustrat când tatăl lui Superman îi explică acestuia care este rolul său în lume şi cum a ajuns de pe Krypton pe Pământ. Nu-i prezintă simplu, pe un ecran, ci folosind metalul lichid şi ceea ce producătorii numesc „pixeli tridimensionali“, notează Wired, publicaţie care a vorbit cu cei care s-au ocupat de efectele speciale din Man of Steel.

Partea în care metalul lichid poate să ia orice formă vrea tatăl lui Superman a fost realizată de designerii de la Weta Digital din Wellington, Noua Zeelandă. „În esenţă, sunt o grămadă de bile de argint suspendate într-un câmp magnetic şi este o maşină care controlează fluxul acesta, astfel încât colecţia de bile să se comporte ca nişte pixeli tridimensionali“, a explicat procedeul Dan Lemmon, supervizor efecte speciale la Weta.

În filmul Terminator 2, rivalul robotului bun era realizat din metal lichid şi astfel nu putea fi distrus prin metode convenţionale, cum ar fi împuşcarea, strivirea sau lovirea cu obiecte. Aceeaşi idee, aproape 20 de ani mai târziu, prinde o formă mai rafinată în Man of Steel. „Am dezvoltat acele tehnici speciale, dar le-am aplicat doar navelor şi planetelor extraterestre şi tehnologiei extraterestre“, a mai spus Lemmon. Mai jos este un videoclip cu interviul realizat de Wired.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Află mai multe despre Man of Steel:

VIDEO Nokia a filmat premiera „Man of Steel“ din Londra cu Nokia Lumia 925

VIDEO Noul film cu Superman, „Man of Steel: Eroul“, cel mai bun din istorie?

VIDEO Superman reloaded în “Man of Steel: Eroul”

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite