Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

NASA îşi împrumută supercomputerele pentru a ajuta la lupta împotriva COVID-19

1
25 Mar 2020 13:41:11
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: Arstechnica
Foto: Arstechnica

Agenţia spaţială face parte dintr-o nouă iniţiativă, alături de Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi o parte din laboratoarele, companiile şi instituţiile academice ale Departamentului de Energie.

Casa Albă a anunţat că aceste instituţii îşi vor direcţiona resursele către efortul de a opri răspândirea noului tip de coronavirus. ”Sunt fericit că ne putem oferi expertiza în materie de supercomputere pentru a asista în lupta globală împotriva COVID-19” a spus administratorul NASA, într-o postare pe Twitter, citată de space.com.

Una dintre secţiile NASA care îşi va împrumuta supercomputerul este divizia de ştiinţă a Pământului, conform lui Thomas Zurbuchen, liderul Directoratului Misiunii de Ştiinţă.

”Cercetătorii folosesc date din satelit pentru a prezice viitorul climat al Pământului” spune Zurbuchen pe Twitter, despre felul în care este utilizat acel supercomputer.

Oamenii de ştiinţă care lucrează la proiecte ce au legătură cu epidemia de COVID-19 vor putea lucra la supercomputerele agenţiei spaţiale, un proces care ar trebui să accelereze eforturile de a opri răspândirea virusului, dar şi de a căuta un vaccin sau tratamente pentru cei deja afectaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

OmTacut
25.03.2020, 13:54:02

Ce chestie dom'le, astia nu se roaga la Doamne, Doamne sa-i scape de coronavirus, pun calculatoarele la treaba ca sa gaseasca o solutie la aceasta problema.

Modifică Setările