Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

NASA a surprins o avalanşă pe Marte FOTO

0
18 Aug 2020 15:29:29
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: NASA
Foto: NASA

Agenţia spaţială americană alege uneori să evidenţieze imagini speciale, realizate de numeroasele sale navete de recunoaştere şi rovere trimise pe Planeta Roşie.

De această dată, NASA a prezentat imaginea unei avalanşe pe Marte, un eveniment special, capturat de aparatul Mars Reconaissance Orbiter (MRO), unul dintre cele mai vechi aflate în uz în apropierea Planetei Roşii.

Spre deosebire de roverele trimise la suprafaţa planetei de către NASA, MRO orbitează planeta, având sarcina de a o cerceta cu ajutorul camerelor multiple aflate la bordul său, pentru a afla detalii despre atmosferă, peisaj şi fenomenele care au loc pe Marte.

Printre imaginile anterioare obţinute de MRO de pe Marte se numără şi cea a unui vârtej de praf, obţinută în 2012. De această dată însă, fotografia evidenţiată de NASA este cea a unei avalanşe de praf, cauzată din câte se pare de căderea unor bucăţi de gheaţă. Suprafaţa planetei este acoperită de praf, acesta adunându-se şi formând avalanşa din imaginea de mai jos.

Evenimentul a avut loc pe 29 mai 2019 şi a fost surprins de camera Hi-RISE de pe MRO, folosită pentru a obţine imagini cu zoom, la o rezoluţie înaltă. Fotografia marchează 15 ani de la lansarea MRO şi poate fi văzută la rezoluţie înaltă, pe site-ul NASA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările