Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

New Horizons, sonda NASA care a realizat celebrele fotografii cu Pluto, va poza de aproape un alt obiect interesant situat la marginea Sistemului Solar

0
8 Sep 2017 16:51:30
Autor: Claudiu Râpan

Sonda New Horizons a fost prima care să ofere imagini de o calitate superioară cu Pluto. Astfel că micuţa planetă de la marginea sistemului nostru solar a putut fi studiată aşa cum trebuie.

Pluto a rămas în loc, însă New Horizons îşi continuă şi azi călătoria prin sistemul solar şi nu mai are mult până îl va părăsi şi va intra în spaţiul interstelar, acolo unde va da peste două rude mai veche de-ale sale, sondele Voyager, cele lansate de NASA în anii ’70.

Următorul obiect cu care sonda NASA urmează să se întâlnească este denumit 2014 MU69, un asteroid ceva mai mare care se află la 1,6 miliarde de kilometri de Pluto. Sonda va trece foarte aproape de acesta şi va poza în detaliu obiectul ceresc îndepărtat.

Miusiunea New Horizons a fost lansată în 2006 şi a avut ca scop să capteze imagini calitative cu Pluto, deoarece tehnologia era mult mai avansată decât la misiunile Voyager. Sonda a costat 700 de milioane de dolari şi a cartografiat perfect mica planetă de la marginea sistemului solar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii