Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Oamenii de ştiinţă de la DARPA au creat un microcip care detectează COVID-19 înainte de a prezenta simptome, dar şi un filtru care extrage virusul din sânge

7
12 Apr 2021 16:47:38
Autor: Adrian Pogîngeanu
Microcip. FOTO Shutterstock
Microcip. FOTO Shutterstock

Oamenii de ştiinţă de la Pentagon care lucrează în interiorul unei unităţi secrete, înfiinţate în timpul Războiului Rece, au creat un microcip care introdus sub piele va detecta infecţia COVID-19, înainte de a prezenta simptome.

O altă invenţie a echipei DARPA este filtru revoluţionar care poate elimina virusul din sânge atunci când este ataşat la un aparat de dializă, scrie publicaţia britanică Daily Mail.

Echipa Agenţiei pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA) lucrează de ani de zile la prevenirea şi stoparea pandemiilor.
Una dintre invenţiile recente, prezentată duminică seara, 11 aprilie, în emisiunea 60 de minute, a fost un microcip care detectează infecţia COVID la o persoană înainte ca aceasta să prezinte simptome.
 
Colonelul Matt Hepburn, un medic militar, cu specializare în bolile infecţioase, liderul echipei DARPA care se ocupă de pandemie, a arătat echipei 60 Minutes un gel asemănător ţesutului uman, în care e introdus microcipul şi a explicat cum funcţionează.
 
„Îl pui sub piele şi detectează anumite reacţii chimice care se petrec în interiorul corpului, iar acesta e un semnal că vei avea simptome mâine”, a explicat Matt Hepburn.

 
El a spus că au fost inspiraţi de lupta pentru a opri răspândirea virusului la bordul navei militare USS Theodore Roosevelt, unde 1.271 de membri ai echipajului au fost infectaţi cu coronavirus.
 
Este ca un bec care se aprinde în bordul maşinii şi arată starea motorului a spus Hepburn. Folosind acest microcip „putem avea informaţii în trei până la cinci minute".
 
O altă invenţie a echipei DARPA este un filtru, care este plasat pe un aparat de dializă şi elimină virusul din sânge. Tratamentul experimental de patru zile a fost aplicat „Pacientului 16”, un militar căsătorit, aflat la terapie intensivă cu insuficienţă pulmonară şi în şoc septic. „Treci sângele prin el, scoate virusul şi pune sângele înapoi”, a spus Hepburn. În câteva zile, ”Pacientul 16” şi-a revenit complet.
 
FDA a autorizat filtrul pentru utilizare în situaţii de urgenţă şi a fost folosit pentru a trata aproape 300 de pacienţi cu afecţiuni critice.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

pathfinder
12.04.2021, 17:14:20

Eram sigur. Astia numa' cipuri au in cap. Sa mai zica cineva ca Sosoanca nu stie ea ce stie...

+2 (2 voturi)
Iobag Nerfos
12.04.2021, 22:24:25

Aha, deci tot la microcipuri se ajunge. si mai spuneati ca-s conspirationisti nebuni aia care spun asta demult

+4 (4 voturi)
defu gabi
13.04.2021, 08:03:38

Astia au un fix cu microcipurile bagate in oameni precum la vaci sau caini...

Uccello Aciduzzu
12.04.2021, 22:40:00

Uite ca acum avem solutia! Arafat unde esti? La magazinul din colt, la drive-in, la mall, baga tata peste tot!

+1 (1 vot)
eduard pana
13.04.2021, 04:13:21

or sa descopere un microcip care detecteaza covidul inainte sa il ai......

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările