articolul anterior articolul urmator

Părinţii zombie cresc copii zombie. Dar cei pasionaţi de ştiinţă şi astronomie ...?

8
23 May 2019 08:29:26
Constantin Ferşeta
Aselenizarea a inspirat milioane de copii să studieze ştiinţa.
Aselenizarea a inspirat milioane de copii să studieze ştiinţa.

8 Comentarii

cosmic
23.05.2019, 12:08:10

corect, doar ca procentul parintilor zombi cred ca depaseste 50%. probabil dvs ati fost mai indulgent cand ati facut clasificarea. sigur, se pot gasi motive pt aceasta zombizare: parintii muncesc mult, pleaca la serviciu dimineata si se intorc seara obositi, cine sa se mai ocupe de educatia progeniturii? unii parinti zic mersi ca plodul sta toata ziua cuminte cu ochii intr-un ecran. pe de alta parte, de ce steagul din imaginea de mai sus flutura? exista aer pe luna? si de ce astronautul nu are umbra, in timp ce modulul de langa el are o umbra foarte lunga?

Nemilescu Şpăgaru
23.05.2019, 13:32:57

Steagul "flutură" pentru ca își păstrează inerția din momentul plantării din cauza lipsei atmosferei și gravitației extrem de reduse. Astronautul tocmai a făcut un salt pentru salut și se vede cum umbra lui începe puțin mai departe.

+2 (2 voturi)
_ Alex
25.05.2019, 18:27:58

Vai... dle. Constantin Fersetea... In primul rand, nu prea avem acces la asa numitul studiu, sa vedem si noi rezultatele, sa "pipaim ranile" cum s-ar zice... doar ni se spune ca a exista un studiu... In al doilea rand, ati spus: "Suntem o specie care încet, încet ne apropiem de societatea umană descrisă în Fundaţia lui Asimov." Probabil este adevarat, intrebarea este la care carte v-ati referit? Pt ca povestea Fundatiei acopera o dimensiune foarte vasta a timpului... si este o poveste cu final fericit, ar fi un exemplu de urmat. Nu stiu daca ati citit toate cartile din ciclul Fundatia sau daca ati inteles ce vrea sa spuna autorul. In al treilea rand: parintii aia "fanatici", care vor cu orice pret ca progenitura lor sa devina "x", sfarsesc adeseori prin a avea niste copii apatici, fara nerv, care fac ceva "pt ca asa trebuie facut", niste copii care vor deveni adolescenti si tineri depresivi, pt ca nu au fost lasati sa faca ce vor ei, au fost fortati de parinti sa aleaga un anumit domeniu. Eu ma simt foarte confortabil, i-am oferit fiului meu posibilitatea de a alege ce vrea sa faca mai departe, i-am spus ca indiferent de alegerea lui eu il voi sustine, a ales pediatria si sunt extraordinar de multumit. Faptul ca va studia si probabil va ramane sa practice intr-o tara straina ma bucura si mai mult... el nu a gresit cu nimic sa se chinuie in tara asta.

_ Alex
25.05.2019, 18:32:10

Imi cer scuze, am gresit numele, Dle. Constantin Ferseta. Regret, dar nu am posibilitatea sa folosesc diacritice.

Serban Polli
30.05.2019, 22:15:55

Imi permit eu sa raspund in locul d-lui Ferseta la "al doilea rand" Fundatia avea ca scop reducerea timpului necesar parcurgerii "evului mediu" ce a urmat in urma decaderii Trantorului la doar 1000 de ani. Autorul cred ca la acest ev mediu cognitiv care se prefigureaza se refera. Cat despre happy end... mai bine incercam sa rescriem povestea, una fara ev mediu decat sa ne bazam pe happy end. Iar la al treilea rand fiul dvs nu a "beneficiat" de tableta si telefon smart in copilarie din motive de biografie...:)

0 (2 voturi)