Pentru că nu au putut trăi fără el, un cuplu din California a decis să îşi cloneze câinele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de clonare i-a costat pe Alicia şi David Tschirhart 50.000 de dolari, însă cei doi consideră că a fost un preţ mic.

Cei doi au luat decizia de a-l clona pe Marley, câinele lor, atunci când acesta a fost diagnosticat cu cancer. Astfel a apărut Ziggy, o copie perfectă a lui Marley, care, conform Aliciei şi lui David, ”are aceeaşi personalitate, se joacă în acelaşi fel şi chiar îi plac aceleaşi jucării”.

Cuplul a spus povestea lui Marley pentru postul de televiziune KGTV, citat de CNN. Câinele ar fi salvat viaţa Aliciei atunci când aceasta are însărcinată, în timpul unei plimbări prin pădure.

”M-am aplecat să iau un băţ din pădure şi nu mi-am dat seama că era în apropiere un şarpe cu clopoţei până când Marley mi-a atras atenţia”. Câinele ar fi alergat ulterior şarpele, îndepărtându-l.

Cum funcţionează procesul de clonare

Cei doi au ales compania ViaGen Pets pentru clonarea lui Marley. Aceştia recoltează un fragment de ţesut de la animal la scurt timp după ce a murit sau atunci când acesta se află încă în viaţă, după care cultivează celulele vii, îngheţându-le. Odată ce proprietarul animalului decide că vrea ca acesta să fie clonat, compania foloseşte una dintre celule, introducând-o în oul unei femele din specia din care face parte.

După ce embrionul începe să crească, va fi transferat unei mame surogat, care dă naştere unui pui în urma unei gestaţii normale. Deoarece niciuna dintre genele animalului principal nu este modificată, ViaGen susţine că noul animal este practic un geamăn identic care a fost născut mai târziu.

Clonarea, criticată de organizaţiile pentru drepturile animalelor

Alicia şi David consideră că a-l clona pe Marley a fost cea mai bună soluţie, deoarece îşi doresc ca acesta să fie mai mult decât o amintire pentru copiii lor în timp ce cresc. Procesul de clonare rămâne însă unul controversat şi criticat din cauza faptului că ar fi imoral: ”tratează animalele ca obiecte, în loc să se gândească la ele ca la fiinţe individuale, cu propriile nevoi şi caractere” arată Humane Society of United States, una dintre cele mai mari organizaţii pentru drepturile animalelor, pe site-ul său.

ViaGen infirmă acest lucru însă, menţionând într-un comunicat pentru CNN că animalele ”sunt tratate cu cea mai mare grijă şi cu respect” şi că ”numărul animalelor clonate este mult prea mic comparativ cu cele care trec prin adăposturi. Credem că ar trebui să lucrăm împreună pentru a găsi case permanente pentru acestea din urmă, însă nu considerăm că această problemă ar fi intensificată de procesul de clonare”.

Știință



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite