Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Primul zbor monitorizat şi controlat pe o altă planetă se va realiza cu elicopterul Ingenuity VIDEO

1
18 Apr 2021 10:59:20
Autor: Lorena Mihăilă
Elicopterul Ingenuity ar putea realiza, luni dimineaţă, primul zbor monitorizat şi controlat pe o altă planetă.
Elicopterul Ingenuity ar putea realiza, luni dimineaţă, primul zbor monitorizat şi controlat pe o altă planetă.

Luni dimineaţă ar putea avea loc primul zbor monitorizat şi controlat pe o altă planetă, realizat cu elicopterul Ingenuity de pe Marte. NASA a anunţat că data iniţială a zborului, 11 aprilie, a fost modificată după ce inginerii au descoperit o problemă a secvenţei de comandă.

„O mică echipă de experţi în elicoptere NASA a asistat Laboratorul de Propulsie cu Jet la verificarea faptului că Ingenuity ar putea zbura în atmosfera foarte subţire de pe Marte. Şi au contribuit, de asemenea, la analiza designului elicopterului”, a declarat Lori Glaze, NASA, conform Mediafax.

În primul său zbor, Ingenuity ar trebui să se ridice în jur de 3 metri în aer, să plutească şi apoi să revină la sol. Dacă misiunea va avea succes, elicopterul ar putea zbura de încă 4 ori în următoarele săptămâni.

 „Totul este la locul lui şi ea este gata să ajungă la suprafaţa planetei Marte”, a spus Farah Alibay, Laboratul de Propulsie cu Jet al NASA.
 
Şi „fratele” său mai mare, Roverul Perseverance, va oferi suport în timpul operaţiunii de zbor. Va colecta date de mediu şi va găzdui staţia de bază care permite elicopterului să comunice cu controlorii misiunii de pe Pământ.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

defu gabi
18.04.2021, 11:30:41

CGI...

-2 (2 voturi)
Modifică Setările