Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Scheletul unui „bunic“ al lui Tyrannosaurus Rex, vândut pentru mai mult de 3 milioane de euro la Paris

0
14 Oct 2020 08:23:51
Autor: News.ro
Foto AFP
Foto AFP

Un schelet rar de allosaurus, vechi de 150 de milioane de ani, considerat de paleontologi drept „bunicul“ legendarului T-Rex, a fost adjudecat la mai mult de 3 milioane de euro (cu taxe) la o licitaţie organizată la Hôtel Drouot din Paris, potrivit AFP.

Lung de aproape 10 metri şi înalt de 3,5 metri, allosaurusul fusese estimat la 8 milioane de dolari.

Pe 6 octombrie, la New York, un schelet de T-Rex de 67 de milioane de ani a fost vândut contra sumei de 31,8 milioane de dolari, doborând recordurile pentru vânzarea unui dinozaur, după ce estimarea a fost fixată între 6 şi 8 milioane de dolari. Acest specimen este unul dintre scheletele T-Rex cele mai complete din lume. 

Mult mai vechi, celălalt mare prădător, vândut marţi la Paris de casa Binoche at Giquello, a fost estimat la 1,2 milioane de euro. Cel mai mare allosaurus, proprietate a unui paleontolog şi descoperit în 2016 în Wyoming, vestul Statelor Unite, nu a fost niciodată scos pe piaţă. 

Anul trecut, mai mulţi dinozauri puşi în vânzare la Paris nu şi-au găsit cumpărători, preţurile rezervate nefiind atinse, în special pentru patru specimene din Jurasic şi din Cretacicul superior care au fost estimate de la 700.000 la 900.000 de euro, între care un ornitholestes, unul dintre cei mai agili şi mai feroce.   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările