Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Serviciul de internet prin satelit Starlink va avea acoperire globală în septembrie

4
24 Jun 2021 10:30:03
Autor: Maria Ţaga
În prezent, Starlink este disponibil într-un număr mic de ţări, printre care Statele Unite, Marea Britanie şi Canada.
În prezent, Starlink este disponibil într-un număr mic de ţări, printre care Statele Unite, Marea Britanie şi Canada.

Serviciul de internet prin satelit, Starlink, şi-ar putea oferi, teoretic, serviciile în toată lumea din septembrie. Mai trebuie, însă, să obţină şi autorizaţiile necesare.

Preşedintele SpaceX, Gwynne Shotwell, spune că serviciul de internet prin satelit al companiei deţinute de Elon Musk, SpaceX, va avea acoperire globală în momentul în care va avea pe orbită 1.800 de sateliţi. Conform estimărilor făcute chiar de SpaceX, acest lucru se va întâmpla în luna septembrie a acestui an.

1.800 de sateliţi nu vor fi suficienţi pentru a oferi conexiuni de calitatea şi viteza pe care şi le-a propus compania americană, însă, sunt suficienţi pentru a acoperi întreaga planetă. Conform documentelor oficiale, SpaceX vrea să lanseze 12.000 pentru serviciul Starlink.

Asta nu înseamnă că SpaceX va putea deja, din septembrie, să vândă abonamente la Starlink în toată lumea. Compania lui Musk mai trebuie să obţină şi autorizaţiile necesare pentru fiecare regiune în care vrea să funcţioneze.

În prezent, Starlink este disponibilă într-un număr mic de ţări, printre care Statele Unite, Marea Britanie şi Canada. Pe de altă parte, Starlink a înregistrat deja subsidiare în mai multe ţări, nu şi în România, deocamdată.

Primii utilizatori ai serviciului de internet prin satelit al Starlink s-au plâns de problema semnalului, care poate fi afectat de diverse obstacole, precum copaci sau stâlpi. Situaţia s-ar putea îmbunătăţi radical, pe măsură ce SpaceX va trimite din ce în ce mai mulţi sateliţi pe orbită.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Stefan din Nord
24.06.2021, 10:44:14

Dar pretul , care e pretul ? Am inteles ca e unul prohibitiv pentru veniturile unui roman cu salariu mediu .

-3 (3 voturi)
geek-a-contra
24.06.2021, 12:06:36

starlink-ul este, deocamdata, ptr cei din zone fara acces la furnizorii pbisnuiti. in desert, pe mare, in mijlocul lui nicaieri....

IonIon Codreanu
24.06.2021, 13:01:17

”Primii utilizatori ai serviciului de internet prin satelit al Starlink s-au plâns de problema semnalului” Semnalul nu depinde de numărul sateliților, ci de PUTEREA fiecăruia! Adică de panourile solare instalate pe fiecare satelit. Aștept rețeaua prin satelit, care să-mi ofere semnal ORIUNE sunt pe planetă. Pentru telefonie și internet!

-6 (6 voturi)
Milu
24.06.2021, 18:59:52

Ei da!.. Asta da revoluție în tehnologie. Asta era revoluția așteptată de 20 de ani și care nu mai venea o dată. Nu GSM, unde sug toate corporațiile miliarde de miliarde de euro pe an. Iar când prețul, în 10 ani, se va apropia de prețul GSM atunci: Pa durere! Pa GSM ! Lăsați voi cei de la GSM ,, problema cu copacii,,, că se mișcă destul de bine semnalul, da vă e ciudă.

-6 (6 voturi)
Modifică Setările