Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

SpaceX se pregăteşte să înceapă turismul spaţial

1
19 Feb 2020 13:22:09
Autor: Andrei Brînduşescu

Compania vrea să trimită patru persoane pe orbită, într-o călătorie în jurul Pământului, la sfârşitul lui 2021 sau începutul lui 2022.

Marţi, SpaceX a anunţat un acord cu Space Adventures, o afacere de turism spaţial care a transportat până acum 7 persoane diferite până la Staţia Spaţială Internaţională la bordul rachetelor ruseşti Soyuz.

Space Adventures a spus că nu va dezvălui costul unei călătorii, însă cunoaştem faptul că turiştii vor zbura cu o versiune a navetei Dragon construită de SpaceX, realizând 2 sau 3 orbite complete ale Pământului, la aproximativ aceeaşi înălţime la care se află şi Staţia Spaţială - 400 de kilometri.

Cele două companii nu au dorit să ofere detalii nici cu privire la pregătirile prin care vor trece persoanele admise pentru acest zbor.

În ultimii ani, SpaceX a lucrat la construirea şi testarea unei noi versiuni a Dragonului, naveta care va avea scopul de a transporta astronauţii americani până la Staţia Spaţială Internaţională.

Primul zbor trebuia să aibă loc în 2018

Elon Musk, CEO-ul SpaceX, a mai vorbit despre ideea de turism spaţial ca o afacere în trecut, dovedind însă un optimism puţin exagerat, aşa cum arată The Verge. La începutul lui 2017, compania sa anunţa că a acceptat sume considerabile de la două persoane care vor urma să călătorească în jurul Lunii la bordul navetei Crew Dragon, plănuind voiajul pentru sfârşitul lui 2018. Doi ani mai târziu, călătoria tot nu a avut loc şi doar unul dintre cei doi pare să mai fie interesat de ea.

Există şi alte companii private care oferă doritorilor experienţa de a zbura până în spaţiu. Virgin Galactic şi Blue Origin, deţinute de Richard Branson şi Jeff Bezos, plănuiesc să trimită turişti pe orbită în curând, însă doar pentru câteva minute, timp în care vor experimenta senzaţia de imponderabilitate, contra sumei de 200.000 de dolari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adi Fatol
19.02.2020, 13:53:11

ar trebui sa ofere cateva locuri gratuite pentru adeptii "flat earth" care nu inteleg ca religia nu are treaba cu stiinta

Modifică Setările