Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Statele Unite şi Japonia vor să trimită primul astronaut japonez pe Lună

1
24 May 2022 07:34:27
Autor: News.ro
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Statele Unite şi Japonia au anunţat luni că se gândesc să trimită un prim astronaut japonez pe Lună, dar fără a fixa un calendar, un anunţ ce simbolizează întărirea cooperării dintre cele două state în domeniul spaţial, scrie Le Figaro.

„Sunt încântat că un prim astronaut japonez ni se va alătura pentru misiunea pe suprafaţa lunară în cadrul programului Artemis” al NASA, agenţia spaţială americană, a declarat preşedintele american Joe Biden la Tokyo.

Programul Artemis constă în relansarea zborurilor cu echipaj uman către Lună şi în lecţii de învăţare, în special pentru o expediţie umană pe Marte pe termen lung. Joe Biden s-a declarat „entuziasmat” de colaborarea spaţială cu Japonia, care se va concentra şi pe proiectul Lunar Gateway, o viitoare staţie pe orbită în jurul Lunii.

Doar astronauţii americani au păşit până acum pe solul lunar. Japonia viza anterior o misiune lunară cu echipaj uman până în 2030, dar propriul său program spaţial s-a concentrat până acum pe lansarea de sateliţi şi sonde. Mai mulţi astronauţi japonezi au rămas deja la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Agenţia spaţială japoneză, Jaxa, încearcă să-şi reînnoiască şi să-şi diversifice efectivele: la sfârşitul anului 2021 a lansat prima sa campanie de recrutare a astronauţilor în devenire după mai mult de un deceniu, căutând în special femei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foanɡă
24.05.2022, 08:06:18

Agenţia spaţială japoneză, Jaxa, încearcă să-şi reînnoiască şi să-şi diversifice efectivele: la sfârşitul anului 2021 a lansat prima sa campanie de recrutare a astronauţilor în devenire după mai mult de un deceniu, căutând în special femei. Au luat-o razna si astia. Cauta in special femei, urmeaza peste cativa ani sa caute in special gay...

-11 (11 voturi)
Modifică Setările