Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Ultimul avertisment al lui Stephen Hawking. Când va veni sfârşitul lumii şi care vor fi cauzele

32
14 Mar 2018 16:42:54
Autor: Claudiu Râpan
FOTO via EPA
FOTO via EPA

Stephen Hawking a fost recunoscut pentru teoriile sale controversate referitoare la originea Universului, a găurilor negre şi a lui Dumnezeu. Chiar dacă multă lume l-a criticat pentru convingerile sale ateiste, acesta nu a încetat să încerce să îşi explice anumite lucruri, fapt care l-a ajutat şi în realizarea unor previziuni.

Poate una dintre cele mai celebre astfel de păreri ale Profesorului Hawking este legată de dispariţia planetei noastre, cauzată, cel mai probabil, de suprapopulare şi poluare a atmosferei. Acesta a speculat că omenirea mai are 200 de ani să se bucure de Pământ, până să se trezească faţă în faţă cu extincţia. În plus, acesta a declarat în nenumărate rânduri că omenirea va supravieţui doar dacă se continuă explorarea spaţiului, concept împărtăşit şi de Elon Musk.

Avertismentul sumbru a fost făcut de Hawking în urmă cu câteva luni, iar cauzele probabile au fost identificate ca fiind agresiunea umană, încălzirea globală sau chiar şi o invazie extraterestră. Profesorul de la Cambridge a încurajat mereu industria spaţială să continue dezvoltarea şi explorarea cosmosului, pentru ca specia noastră să aibă şanse de supravieţuire pe alte planete.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

Silviu73
14.03.2018, 17:37:59

Alfa Centauri este o simpla stea, cea mai apropiata de Soare, nu Galaxia cea mai apropiata de Calea Lactee :) O galaxie e un pic mai departe decat 4 ani lumina... :)

+4 (4 voturi)
jula ion
14.03.2018, 18:58:29

Silviu73 Alfa Centauri este un sistem de trei stele.A si B formeaza o stea dubla.Proxima Centauri este ce apropiata de noi.

+3 (3 voturi)
Stefan din nord
14.03.2018, 18:11:20

Avem o planeta cu toate conditiile propice pentru a trai bine de care ne batem joc cu o mare inconstienta Si ne gandim ca vom supravietui ca specie colonizand planete cu un mediu ostil vietii ori prea reci ori prea fierbinti si fara atmosfera ?

+7 (7 voturi)
freeson freeson4
14.03.2018, 19:12:48

Până una-alta, de ce să nu colonizăm Siberia?! :)

+2 (6 voturi)
AndreiK
14.03.2018, 20:36:13

Foarte slab articol. Poate una dintre cele mai celebre astfel de păreri ale Profesorului Hawking este legată de dispariţia planetei noastre, cauzată, cel mai probabil, de suprapopulare şi poluare a atmosferei???? Disparitia Planetei?

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările