Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Un amfibian cunoscut sub numele „şarpele penis”, cea mai recentă specie invazivă în Florida

2
30 Jul 2021 14:13:57
Autor: News.ro
Foto via News.ro
Foto via News.ro

Un amfibian cunoscut sub numele „şarpele penis” este cea mai recentă specie care a invadat sudul statului Florida.

Denumită ştiinţific caecilian (grup de amfibieni fără limbi, vermiforme sau serpentine), această specie îşi are originea în Columbia şi Venezuela, dar recent unele exemplare au fost găsite în canalul Tamiami din apropiere de aeroportul internaţional din Miami.

Aceste vietăţi pot ajunge la dimensiuni de 1 metru şi jumătate. Deşi nu văd aproape deloc, aceşti şerpi au o pereche de tentacule tactile între ochi şi nări care îi ajută să detecteze mâncarea pe care o atacă cu zeci de dinţi ca acele.

Florida Fish and Wildlife Conversation Commission a transmis că acestea sunt inofensive.

Primul exemplar de caecilian a fost găsit în acelaşi canal în urmă cu doi ani şi a permis oamenilor de ştiinţă să efectueze teste ADN pentru a compara celelalte exemplare scoase din ape recent. Rezultatul a fost că ele fac parte din specia Typhlonectes natans.

Amfibianul găsit în 2019 avea o lungime de aproximativ 1 metru şi a murit la scurt timp după ce a fost capturat pentru că a refuzat să mănânce.

Aceşti amfibieni trăiesc atât pe uscat, cât şi în ape dulci şi, în mod normal, consumă viermi şi termite, dar a fost raportat că ei consumă şi şerpi mai mici, broaşte şi şopârle.

Deşi aspectul este asemănător şerpilor, ei aparţin ordinului Gymnophiona de amfibieni, mai apropiat de broaşte şi salamandre.

„Sunt cunoscute foarte puţine lucruri despre aceste animale în sălbăticie, dar nu este nimic în mod special periculos la ele şi nu par să fie prădători considerabili”, a spus Coleman Sheehy, manager al colecţiei de herpetologie de la Florida Museum. „Probabil mănâncă animale mai mici şi sunt mâncate de cele mai mari. Este posibil să fie o altă specie non-nativă în amestecul din sudul Floridei”, a adăugat el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

John McClane
30.07.2021, 14:48:21

Aveti grija ca dupa asta e invazia carabusilor cohones, care vin cate doi!

-54 (58 voturi)
Utilizator Adevărul
30.07.2021, 23:31:45

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările