Un nou sistem de identificare biometrică îţi poate verifica identitatea prin scanarea canalului urechii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
solutii ureche infundata

În ultimii ani, sistemele de identificare biometrice s-au răspândit din ce în ce mai mult, devenind parte din viaţa multora dintre noi. Acum, cercetătorii au descoperit o nouă modalitate de a verifica identitatea unei persoane, prin scanarea canalului urechii sale.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din New York au numit descoperirea lor EarEcho, o nouă unealtă biometrică ce poate folosi unde sonice pentru a identifica utilizatorii, în funcţie de geometria unică a canalului urechii.

Procesul a constat în modificarea unei perechi de căşti şi adăugarea unui microfon în acestea, orientat către canalul urechii utilizatorului.

”Când se aude un sunet proiectat de speaker-ul căştii în urechea utilizatorului, acesta se propagă prin canalul urechii şi revine înapoi în microfonul montat în cască” a explicat Yang Gao, un student care a lucrat la acest proiect, vorbind cu cei de la Digital Trends.

”Analizând informaţiile acustice ale sunetelui realizat de speaker şi al ecoului revenit, care sunt legate de geometria canalului urechii, putem extrage acele lucruri unice fiecărui utilizator, şi îi putem verifica astfel identitatea”, a adăugat Gao.

EarEcho a trecut cu brio de testele realizate până acum, prototipul dispozitivului identificând corect 95% dintre participanţi. Aceste teste au fost realizate în mai multe locaţii, precum pe stradă sau în mall-uri, iar subiecţii au adoptat diferite poziţii, fie în picioare sau aşezaţi. Cele 95 de procente au fost obţinute după o identificare de numai o secundă, în timp ce în cadrul unui proces mai lung, de 3 secunde, procentajul a crescut la 97,5%.

Un astfel de device ar putea conduce la o deblocare instantă a telefonului, mai rapidă chiar decât cea realizată cu ajutorul senzorului de amprentă sau de recunoaştere facială. Mai mult, în era deepfake, EarEcho ar putea fi folosit pentru a verifica dacă persoana cu care vorbeşti la telefon este chiar ea.

”Încă lucrăm la îmbunătăţirea sistemului de pe prototipul actual, inclusiv la îmbunătăţirea acurateţei sale, şi dorim să implicăm mai mulţi subiecţi în teste, precum şi să realizăm aceste teste pe mai multe tipuri de căşti de pe piaţă”, spune Gao.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite