Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Unul dintre oamenii care a păşit pe Lună crede că am putea ajunge pe Marte până în 2035

1
27 May 2013 10:01:50
Autor: Octavian Palade
Astronautul Buzz Aldrin a păşit pe Lună în 1969
Astronautul Buzz Aldrin a păşit pe Lună în 1969

Buzz Aldrin, astronautul de 83 de ani care l-a urmat pe Neil Armstrong pe Lună, dezvăluie în cartea sa „Misiune către Marte“ planul său care ar putea duce omenirea pe Planeta Roşie, potrivit CNet.

Al doilea om care a păşit pe Lună în 1969 nu mai este interesat de călătoriile către satelitul natural al Terrei. În schimb, el crede că SUA ar trebui să-şi îndrepte atenţia către Marte.

„Rusia are deja ochii puşi pe Marte. Aterizarea pe Lună ar consuma nişte resurse de care nu dispunem. În teorie, sună grozav - «Să ne întoarcem. De data aceasta vom rămâne». Nu ştiu de ce am vrea să rămânem pe Lună“, a declarat Aldrin.

El mai consideră că dintr-o misiune către Marte ar trebui să facă parte precum China, Rusia şi Japonia, însă aceasta să fie condusă de Statele Unite.

„Este imperativ să stăm în fruntea activităţilor spaţiale. Priviţi ce s-a întâmplat cu sistemul nostru educaţional care şi-a atins pragul maxim în timpul misiunii Appollo. Nivelul lui a scăzut considerabil. Avem nevoie de o inspiraţie ca Marte pentru a-l creşte din nou“, a mai spus fostul cosmonaut, într-un interviu acordat Bloomberg.

Întrebat dacă rachetele bazate cu plasmă care ar putea duce oamenii pe Marte în 40 de zile sunt o idee mai bună decât cele care folosesc procese chimice şi care ar avea nevoie de 8 luni pentru a ajunge pe planeta Roşie, Aldrin a spus că oamenii sunt încă circumspecţi cu privire la această tehnologie.

„Rachetele cu plasmă au nevoie de reactoare nucleare şi oamenii sunt îngrijoraţi de reintrarea lor în atmosferă . În plus, dacă îţi vei petrece restul vieţii pe Marte, de ce ai vrea să ajungi acolo în 40 de zile cum cu un sistem atât de complicat?“, s-a întrebat Buzz Aldrin.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Grigore
27.05.2013, 11:59:34

Nimeni nu a pus piciorul pe luna, si e regretabil ca omenirea continua circul asta fara sens. Odata se va demonstra faptul ca aselenizarea a fost cea mai scumpa productie cinematografica din istoria omenirii, cu un cost de peste 4 miliarde dolari la nivelul anilor '60. Sunt mii de dovezi care demonstreaza faptul ca omenirea nu avea in acel moment tahnica de parasire a Terrei; culmea, nici in prezent nu avem tehnologia de a duce omul in siguranta in spatiul extraterestru care s depaseasca campul electromagnetic al Terrei, deoarece radiatiile care inconjoara pamantul ar fi fatale organismului uman in cateva ore. Este suficient sa cauti pe Google despre "moon landing hoax" si intelegi cat se poate de clar faptul ca aselenizarea a fost o mare pacaleala Japonia a trimis propriul satelit artificial (Kaguya) in jurul lunii pentru a o cartografia, dar nicio evidenta despre aselenizarea din cadrul misiunii Apollo; Kaguya a facut ocolul Lunii timp de 2 ani, si a stat la altitudine veriabila intre 10 km si 100 km, dar nicio sansa sa gaseasca evidentele aselenizarii. http://english.pravda.ru/science/mysteries/25-05-2009/107620-lunar_mission-0/ Chiar si faptul asta ma face sa cred ca omenirea nu a pus niciodata piciorul pe luna, si cu toate astea, vin unii si tin neaparat sa ne convinga de faptul ca nu stiu cine a pasit pe luna :)) Trist...

Modifică Setările