Urme de creier, descoperite într-un craniu din Epoca de Piatră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii din Norvegia au pus mâna pe un osemintele unui om din timpul Epocii de Piatră, iar ei au făcut o descoperire incredibilă - craniul avea urme de creier care încă nu se descompuseră.

Fragmentul scheletic, care are 8.000 de ani vechime, ar aparţine unui copil sau chiar unui bebeluş. Craniul a fost scos odată cu scheletul unui adult. Ar putea fi printre cele mai vechi oseminte din timpul Epocii de Piatră.

În iunie, în timpul unor excavaţii în situl istoric din Norvegia, echipa de arheologi a descoperit urmele unui mormânt. Acesta era aşa de bine împachetat cu pământ, că cercetătorii au avut probleme să sape după oseminte. Locul funerar conţinea un schelet întreg, de la un mascul adult, dar şi rămăsiţe ale unui copil.

Craniul este partea cea mai interesantă, deoarece conţine o materie spongioasă, gri, care se ţinea încă de oase. Cercetătorii au declarat pentru livescience.com, că ar putea fi parte a creierului unui om din Epoca de Piatră.

Scheletele ar putea fi printre cele mai vechi din Peninsula Scandinavică. Oamenii din acea epocă erau pescari şi vânători.


 

image

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/epoca-de-piatr" target="_blank">View the story "Epoca de piatră" on Storify</a>]

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite