Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Vanilie din plastic. Experimentul unor cercetători care au transformat PET-uri uzate în esenţă de vanilie, cu ajutorul unor bacterii

1
16 Jun 2021 11:57:57
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Cercetătorii au reuşit transformarea unor recipiente din PET, plasticul cel mai des folosit pentru ambalaje, în esenţă de vanilie, folosindu-se de nişte bacterii modificate genetic.

Astfel, microbii al căror cod genetic a fost modificat au descompus polimerii din PET şi au produs vanilină, un produs foarte utilizat  în industria alimentară şi cosmetică, industria farmaceutică, a produselor de curăţare şi a erbicidelor. Cererea globală pentru vanilină este în creştere, potrivit digi24.ro.
 
Reciclarea ambalajelor din plastic în acest mod ar putea face procesul mult mai atractiv şi eficient. Materialele plastice îşi pierd aproximativ 95% din valoare după o singură utilizare.  

Astfel, microbii al căror cod genetic a fost modificat au descompus polimerii din PET şi au produs vanilină, un produs foarte utilizat în industria alimentară şi cosmetică, industria farmaceutică, a produselor de curăţare şi a erbicidelor. Cererea globală pentru vanilină este în creştere, potrivit digi24.ro. Reciclarea ambalajelor din plastic în acest mod ar putea face procesul mult mai atractiv şi eficient. Materialele plastice îşi pierd aproximativ 95% din valoare după o singură utilizare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Domnul Doctor
16.06.2021, 12:13:03

Doamna cu radiera, citeste atenta si cugeta temeinic daca trebuie sa stergi aceasta postare: in curand o sa fim informati ca excrementele pot fi transformate in capsuni iar urina in parfum de lavanda. Aceasta este alchimia moderna, aceasta este noua pacaleala: consumati orice, chimia rezolva orice problema.

Modifică Setările