VIDEO Un cercetător şi-a cerut iubita în căsătorie sub culorile aurorei polare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un doctorand MIT a considerat că o cerere în căsătorie este un eveniment important şi l-a tratat ca atare. Sub luminile aurorei polare, i-a propus iubitei lui să se însoare cu el.

Dacă această cerere în căsătorie ar fi un film, atunci Alex Rivest ar fi regizor, coregraf şi actor, toate în acelaşi timp. El i-a propus iubitei să se căsătorească cu el sub luminile viu colorate ale Islandei şi a păstrat acest eveniment într-un videoclip de aproximativ două minute, notează „Space“.

Pentru a aduna toate momentele prezentat în materialul video, Rivest a avut nevoie de câteva zile şi nopţi, timp în care a surprins efectele vizuale naturale care se formează în apropierea zonelor polare. Ea i-a răspuns „da“, astfel că poate a meritat tot efortul depus.

„Într-o excursie în Islanda mi-am întrebat iubita dacă vrea să se căsătorească cu mine şi am făcut acest lucru sub aurora polară“, le-a spus Rivest celor de la „Space“. „Islanda este un loc incredibil pentru a admira stelele sau aceste lumini.“

Alex Rivest şi-a luat doctoratul la MIT (Massachusetts Institute of Technology) şi acum desfăşoară studii prin care vrea să descopere modul în care creierul stochează memoriile episodice. Rivest este şi cofondator al Blue Kitabu, un proiect dedicat educaţiei. Misiunea acestei „revoluţii pentru educaţie“, după cum o numeşte, este construirea de şcoli în ţări ca Ghana sau Kenya.

Printre pasiunile sale se mai numără şi fotografia şi prelucarea video, dovadă fiind şi videoclipul de mai sus. Pentru a-l realiza, el a folosit un Canon 5D Mark II şi un Canon 40D, şi a mai utilizat un dispozitiv pentru declanşarea automată a aparatelor.

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare. Aurora apare ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. În emisfera nordică, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreală, termen folosit iniţial de Galileo Galilei, cu referire la zeiţa romană a zorilor, Aurora, şi la titanul care reprezenta vânturile, Boreas. În emisfera sudică, fenomenul poartă numele de auroră australă, după James Cook, o referinţă directă la faptul că apare în sud.

Aurora boreală în Alaska

image

Aurora australă

image
Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite