VIDEO Fată de doi ani, salvată de la paralizie pe viaţă de o imprimantă 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii de la spitalul american duPont din Wilmington, Delaware, au folosit o imprimantă tridimensională pentru a crea un exoschelet folosit de o fetiţă care nu-şi putea mişca braţele, arătând cât de mult pot influenţa aceste gadgeturi viitorul medicinei.

Doctorii şi oamenii de ştiinţă au lucrat la un aparat numit Wilmington Robotic Exoskeleton (WREX) pe care Emma Lavelle, fetiţa pe care a fost implantat, îl numeşte „mâini magice”. Ea suferă de o maladie congenitală numită artrogripoză care i-a întărit articulaţiile, pe care nu le poate folosi cum trebuie, şi i-a slăbit muşchii, astfel ea nu poate să-şi ridice braţele.

Familia acesteia a povestit într-un clip pe YouTube istoria unei realizări excepţionale, care a făcut-o pe fata lor să poată să se mişte. Ei au descoperit WREX la o conferinţă medicală unde a fost prezentat cazul unui băiat de opt ani care a început să „funcţioneze” deşi suferea de artrogripoză. Cu toate acestea, exista o problemă: WREX funcţiona pentru copii de opt ani, dar nu se ştia dacă ar putea funcţiona şi pentru o fată de doi ani.

Astfel, detaliile erau prea mici şi prea fine pentru a fi fabricate în mod convenţional. Creatorii WREX au apelat la imprimanta tridimensională Stratasys, care poate să construiască obiecte complexe, al căror design a fost realizat pe calculator. Ei au construit o mică vestă pentru fată din plastic. Emma o poartă zilnic, acasă şi la grădiniţă. Practic, cu ajutorul imprimantei tridimensionale, creatorii protezei o pot modifica în fiecare zi. Dacă un design mai bun este realizat, ei printează ceva nou şi îl pun pe fetiţă în aceeaşi zi.

În momentul de faţă, 15 copii din Statele Unite ale Americii folosesc astfel de dispozitive printate tridimensional, potrivit site-ului machinedesign.com.

Iată un video cu povestea fetei

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite