Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Filmul amartizării lui Perseverance a fost publicat de NASA

2
23 Feb 2021 12:14:46
Autor: News.ro

NASA a prezentat luni seară, pe contul de Twitter, filmul amartizării roverului Perseverance, care acoperă ultimele minute dinaintea istoricului moment de joia trecută.

Perseverance a fost trimis pe Marte însoţit de camere de filmare, şapte dintre ele având misiunea de a înregistra sosirea pe suprafaţa planetei.

Mike Watkins, directorul Jet Propulsion Laboratory (JPL) din California, de unde este controlată misiunea NASA, a spus că înregistrările spectaculoase sunt un exemplu de excelenţă a agenţiei.

„Am luat toată lumea cu noi în călătoriile noastre prin Sistemul Solar. Este prima dată când am putut să captăm cu adevărat un eveniment precum amartizarea unei navete spaţiale”, le-a spus el reporterilor, conform BBC. „Vom învăţa ceva privind performanţa vehiculului în aceste înregistrări video. Dar o mare parte din asta este să vă ducem şi pe voi în călătorie”.

Roverul Perseverance al NASA, cel mai mare vehicul de explorare trimis pe o altă planetă, a amartizat joi în craterul Jezero.

Sonda robotică care a transportat cel mai mare şi mai scump vehicul de explorare extraterestră construit vreodată a amartizat în craterul din emisfera nordică. Obiectivul principal al misiunii este căutarea de urme de viaţă. SUA reprezintă acum singura ţară care a dus 5 vehicule pe Marte.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Realist
23.02.2021, 12:34:50

Dupa epoca pozelor, a inceput epoca filmelor martiene ! Asteptam epoca filmelor martiene cu personaje umane :)

+8 (8 voturi)
t mihai
23.02.2021, 13:52:29

"Filmul AMARTIZĂRII lui Perseverance a fost publicat de NASA." Da' când va fi ca robotul sa ajunga ep Saturn, va fi saturnizat ? Venusizat pe Venus, si asa mai departe ?

+2 (4 voturi)
Modifică Setările