Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Oamenii de ştiinţă de la NASA au descoperit că Pământul are un al doilea satelit natural, pe lângă Lună

3
18 Oct 2017 11:47:37
Autor: Claudiu Râpan

Încă de la formarea Sistemului Solar, Pământul a fost una dintre planetele în jurul cărora s-a format un singur satelit natural.

Mulţi oameni de ştiinţă au încercat să explice apariţia acestuia şi chiar să speculeze pe marginea efectelor pe care Luna le are asupra planetei noastre. De ceva vreme însă, se pare că ea nu mai este singură în împrejurimile Pământului.

Nasa spune că asteroidul 2016 H03 este angrenat într-un mic ”joc gravitaţional” cu Pământul, fapt care-l ridică la rangul de satelit. Putem spune astfel că planeta noastră are o a doua Lună, mult mai mică. Orbita asteroidului este însă una neregulată, permiţându-i acestuia să se îndepărteze la distanţe şi de 100 de ori mai mari decât cea de la Lună la Pământ.

De asemenea, diametrul asteroidului este de 36,5 metri şi orbitează Pământul de peste un secol. Predicţia oamenilor de ştiinţă spune că el va rămâne în zonă cel puţin pentru câteva sute de ani, notează sciencealert.com.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Inaltpreacenzuratul Gigi_one
18.10.2017, 12:01:40

hai domle, că ruşii l au pus acolo..e clar! Spionează tot ce mişcă..dragnea, vezi că ţi s a terminat hîrtia igienică..tocmai te a ginit satelitu...

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
18.10.2017, 12:10:18

Comentariu considerat abuziv.

Stefan din nord
18.10.2017, 12:18:25

S-a ajuns prea departe prin numirea unui simplu pietroi din spatiu satelit natural al Pamantului Luna ca satelit influenteaza Terra in mai multe moduri unul fiind mareele dar bolovanul asta cu nume atat de straniu ca un numar de autoturism cu ce ne afecteaza ?

+1 (1 vot)
Modifică Setările