Ştiinţă

articolul anterior articolul urmator

Winnow Vision, „robotul“ care ajută bucătarii să scadă cantitatea de deşeuri alimentare, a primit o nouă finanţare

0
17 Oct 2019 22:17:16
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Winnow
FOTO Winnow

Winnow, dezvoltatorul soluţiei Winnow Vision, care ajută bucătarii să reducă la jumătate cantitatea de deşeuri alimentare, anunţă finalizarea rundei B de finanţare, în valoare de 12 milioane de dolari.

 Aceasta vine după un împrumut de 8 milioane de dolari acordat recent de Banca Europeană de Investiţii (BEI) prin Planul Juncker şi care vizează creşterea investiţiilor pentru crearea de locuri de muncă şi dezvoltare, în cadrul biroului din Cluj-Napoca. 

În România, Winnow este prezent din 2018 cu un birou în Cluj-Napoca şi a înregistrat o creştere semnificativă de-a lungul anilor. Activitatea diviziei se concentrează pe tehnologie şi dezvoltare operaţională.

Lansat într-un singur restaurant pentru personal în 2013, Winnow a fost adoptat de peste 1.000 de bucătării la nivel global şi operează acum în 40 de ţări, cu sedii în Londra, Dubai, Singapore, Shanghai, Cluj-Napoca şi Iowa City. În 2019, Winnow s-a clasat pe locul 78 în topul companiilor cu cea mai rapidă creştere din Europa realizat de Financial Times.

Cel mai recent produs bazat pe inteligenţă artificială al companiei, Winnow Vision include cea mai avansată tehnologie pentru combaterea risipei alimentare disponibilă pe piaţă şi a fost dezvoltat pentru a automatiza monitorizarea deşeurilor, ceea ce le permite bucătarilor să gestioneze alimentele într-un mod mai rentabil şi mai sustenabil. După ce clienţi mai mulţi clienţi importanţi au adoptat Winnow Vision, de la magazinele IKEA până la Armani Hotel în Dubai, cererea companiilor pentru reducerea risipei alimentare în 2019 este în continuă creştere. Bucătăriile care utilizează Winnow obţin o reducere de 40-70% a cantităţii de deşeuri alimentare în 6-12 luni şi generează economii cu costul alimentelor între 2 şi 8%, ceea ce îmbunătăţeşte marjele de profit şi are un impact pozitiv prin prevenirea risipei alimentare.

Winnow Vision fotografiază deşeurile alimentare în momentul în care sunt aruncate la gunoi şi foloseşte imaginile pentru a învăţa să recunoască ce a fost eliminat. Sistemele Winnow au atins şi depăşit deja nivelul de acurateţe umană în identificarea alimentelor irosite. Pentru clienţi, acest lucru înseamnă că, în timp, aceste sisteme le vor permite să înregistreze automat alimentele irosite în bucătăriile lor, fără intervenţia personalului. Alimentele vor fi aruncate la gunoi, iar datele vor fi colectate în mod automat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii