Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Botoşani. „A fost cea mai uşoară probă la BAC. Deja mă gândesc la facultate”

0
3 Jul 2015 16:35:38
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Elevii botoşăneni sunt fericiţi că au scăpat de BAC FOTO Cosmin Zamfirache
Elevii botoşăneni sunt fericiţi că au scăpat de BAC FOTO Cosmin Zamfirache

Astăzi elevii botoşăneni au susţinut ultima probă de BAC din prima sesiune a acestui an. Majoritatea spun că sunt mulţumiţi de subiectele primite şi că pe ansamblu BAC-ul a fost destul de uşor. Singurele materii care au dat bătăi de cap la Botoşani au fost istoria şi logica.

Astăzi, 3 iulie, elevii botoşăneni care s-au înscris anul acesta în prima sesiune a BAC-ului, au răsflat uşuraţi. Oficial a început vacanţa. ” După ce văd rezultatele şi mă înscriu la facultate, pot spune că nu mai vreau să văd cărţile până la sesiunea din primul an. Plec la mare”, spune Simona, o absolventă a Colegiului Naţional ”AT Laurian” din Botoşani. 
 
Practic au trecut şi ultimul hop şi ei speră şi cu bine. Ultima probă, cea de astăzi a fost la obiectul la alegere al profilului, adică chimie, biologie,fizică, logică sau geografie.
 

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Fizică, Chimie Botoşani. Subiectele la geografie foarte uşoare, logica în schimb a dat bătăi de cap

 
Cei care au dat Bac-ul la geografie, spun că nu au avut probleme, subiectele au fost uşoare. ”Sincer a fost mai uşor decât mă aşteptam. Cred că voi lua notă bună.”, spune Roxana Călin, absolventă a Colegiului Naţional ”AT Laurian”. De aceeaşi părere este şi colega ei Irina Panţiru.
 
Subiecte Bacalaureat 2015. Adevarul.ro a publicat subiectele la Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Logică, Informatică şi Sociologie. Rezolvarea subiectelor, la Adevărul Live.
 
”Au fost subiecte acceptabile chiar şi pentru cei care nu prea au învăţat şi au încercat să îngraşe porcul în ajun. Nu am văzut oameni nemulţumiţi de subiecte până acum. Din contră ne bucurăm toţi că au fost uşoare. ”, spune absolventa. 
 Roxana Călin FOTO Cosmin Zamfirache
 
”A fost cea mai uşoară probă la BAC. Deja mă gândesc la facultate”, îi povestea în acelaşi timp o altă absolventă unei persoane la telefon. La logică în schimb au fost ceva probleme. Sunt elevi care nici măcar nu mai ştiau ce subiecte au primit. ”Nu mai ştiu frate! Era ceva de argumentat. Nu mai ţin minte, erau complicate”, spune un elev de la Liceul de Arte ”Ştefan Luchian”, după ce iese din examen. 
 
Totul despre Bacalaureat 2015. Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Logică, Informatică, Sociologie
 
Pare necăjit şi nu este dispus să mai vorbească cu nimeni. O altă colegă, ieşită puţin mai devreme, are acceiaşi dilemă. ”Sincer nici nu mai ţin minte. Am ieşit aşa acum din examen sunt cu mintea împrăştiată. Erau grele, de argumentat, la primele subiecte nişte definiţii. Nu ştiu”, spune aceasta.
 

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Fizică, Chimie Botoşani

 
Pe ansamblu, elevii în special de la liceele din oraş şi mai ales cele bune, spun că Bac-ul a fost banal în acest an, cu subiecte foarte uşoare. ”A fost destul de uşor Bac-ul. Este pentru nivel mediu. Dacă înveţi nu este greu deloc. Cel puţin la ce subiecte au fost anul acesta. Foarte uşoare şi la probele orale dar şi la română scris, la geografie”, spune Roxana Călin. Singura probă care a dat bătăi de cap, spun mulţi elevi a fost istoria. 
 
Aceştia se plâng că nici unele subiecte nu au fost făcute cum trebuie. ”La istorie a fost greu. Au fost variante cu o anumită doză de ambiguitate. Adică lăsa loc pentru o paletă largă de răspunsuri. Exista riscul să dai un răspuns care nu intra şi în vederile profesorului corector. A fost singura probă dificilă”, adaugă Roxana. La ultima probă de examen au fost înscrişi 3.073 de absolvenţi şi s-au prezentat la probă 2930 de candidaţi, 143 renunţând la examen. Rezultatele se afişează pe 7 iulie. După afişarea rezultatelor, tot pe 7 iulie, candidaţii pot depune contestaţii în intervalul 12.00-16.00. Rezultatele finale la BAC vor fi afişate pe 10 iulie.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
Bacalaureat 2015. Un tânăr de 28 de ani a fost amendat de jandarmi după ce a ieşit de la examen
 
EXCLUSIV Bacalaureat 2015. Fiica baronului Duicu, prinsă în timp ce i se dicta rezolvarea subiectelor la telefon. Mama şi sora ei au agresat un poliţist
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii