Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Cele mai întunecate secrete ale Germaniei naziste. Vrăjitorie, falsificarea istoriei, fabrici de copii şi experimente îngrozitoare

5
18 Oct 2017 06:05:50
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Naziştii erau preocupaţi şi de ocultism dar şi de falsificarea istoriei conform principiilor rasiale şi anti-semite FOTO tottalychaos.com
Naziştii erau preocupaţi şi de ocultism dar şi de falsificarea istoriei conform principiilor rasiale şi anti-semite FOTO tottalychaos.com

Ocultismul şi ideologia rasială au făcut parte din tradiţia nazistă. Hitler şi cei mai importanţi aghiotanţi ai regimului său aveau o aplecare către ezoterism, vrăjitorie şi pseudo-istorie. Aceştia au falsificat ştiinţa pentru a răspunde ideologiilor şi convingerilor rasiale şi antisemite. Cel de-al Treilea Reich a avut multe secrete întunecate.

Regimul nazist instaurat în Germania interbelică a fost o adevărată plagă pentru întreaga lume. Ideologia agresivă, anti-semită şi deosebit de periculoasă a celui de-al Treilea Reich a aruncat Europa la început şi apoi întreaga lume în cel mai cumplit război al secolului XX. Totodată din cauza regimului instaurat de Hitler în Germania au murit milioane de oameni, fie pur şi simplu executaţi, fie în tabere de muncă forţate sau în celebrele lagăre ale morţii. 
 
Teroarea nazistă a însemnat una dintre cele mai negre pagini din istoria umanităţii. În spatele lucrurilor bine cunoscute despre nazism, precum exterminarea ”raselor inferioare”, dorinţa de a purta războaie de cucerire pentru a asigura spaţiul vital rasei germane, considerată ”rasa superioară”, dar şi caracterul rasist şi anti-semit al acestei ideologii, se ascund şi secrete întunecate. Ordinul Negru şi Soarele Negru, Lebensborn şi experimentele secrete pe oameni sunt doar o parte dintre acestea.
 
Misticism, vrăjitorie şi justificarea exterminării
 
Nazismul a avut şi o aplecare aparte către misticism, mitologie şi vrăjitorie. Cel puţin asta indică o serie de preocupări ale liderilor nazişti ai celui de-al Treilea Reich. În special şeful SS, forţa de şoc a nazismului german, Heinrich Himmler, unul dintre cei mai importanţi oameni ai regimului, era pasionat de ezoterism, mitologie germană dar şi de legendele cavalereşti. Acesta provenea dintr-o familie bavareză de clasă mijlocie şi a fost încă din adolescenţă un ultra-naţionalist şi anti-semit. De altfel pasiunea sa pentru ritualuri, misticism şi cavalerism începe tot din această perioadă timpurie. Încă din studenţie, Himmler era înscris în două asociaţii naţionaliste în care se practicau duelul cu sabia şi aplicarea de tăieturi în dueluri ritualizate. 
 
În cele din urmă aderă la naţional-socialism sau mai bine cunoscutul nazism şi devine unul dintre cei mai devotaţi colaboratori ai lui Hitler. Ajunge în 1929 şeful SS, adică Schutz-Staffeln, trupe paramilitare de forţă ale nazismului destinate apărării celui de-al treilea Reich. Himmler reuşeşte să transforme SS dintr-o bandă violentă cu un număr mic de membri într-o forţă considerabilă disciplinată şi organizată pe principii rasiale şi cavalereşti. Până în 1936, Himmler devine şeful sistemului poliţienesc nazist, incluzând trupele SS, dar şi celebra poliţie secretă, de represiune, Gestapo. Ajuns pe culmile puterii, Himmler începe să-şi dea frâu liber ideilor şi fanteziilor sale deosebit de periculoase. Era un mistic care credea în principii ezoterice, în magie şi în mitologie. ”Acest om pe jumătate-educat” a fost un romantic care şi-a pus amprenta personală asupra creaţiei sale dar şi asupra organizării celui de-al Treilea Reich. Credea în magnetism, mesmerism ,homeopatie, în cele mai dubioase teorii ale naturiştii eugenişti, în virtuţile fizice ale dietelor naturiste, în clarvăzători, vindecători,magnetizatori şi vrăjitori pe care i-a avut în preajmă mai mereu şi fără de care nu lua nici decizie”, scria Jaques Delarue în ”The Gestapo:History of horror”. 
 
Himmler hrănea o latură ascunsă a Germaniei Naziste, dincolo de maşina ei de război, modernă, rezultat al raţionalismului ştiinţific. Era vorba despre latura mistică a nazismului. Himmler şi-a hrănit idealurile din mitologia germană în special, dar şi din vechile legende antice care aminteau de un ţinut nordic mitic. Alimentat de acest naţionalism-extrem german, Himmler credea cu tăria în rasa pură germană, cea care în vechile legende stăpânea întreg nordul şi se găsea în relaţii cu zeii, dar şi cu vechile forţe ale pământului. Tocmai de aceea, aşa cum gândea Himmler, toate celelalte rase ”inferioare” trebuiau exterminate, pentru ca rasa mitică a germanilor arieni să conducă întreg pământul. 
 
Falsificarea istoriei în numele unei ideologii
 
Hrănit cu mitologie germană, misticism şi anti-semitism, Himmler a fost susţinătorul principal şi artizanul ororilor din taberele de exterminare. El este unul dintre principalii responsabili de moartea a milioane de oameni pe principii rasiale şi etnice. Pentru a-şi argumenta obsesiile şi teoriile, Himmler a înfiinţat în 1935 un departament bizar numit Ahnenerbe sau în traducere ”Moştenirea ancestrală”. Era un proiect nazist de falsificare a istoriei şi arheologiei pentru a se potrivi teoriilor rasiale elaborate de Himmler în baza unor legende şi mituri. Iniţial a fost înfiinţat ca departament ştiinţific bazându-se pe contribuţia unor arheologi germani cu direcţia clară de a investiga trecutul naţiunii germane. Arheologii şi istoricii angrenaţi în Ahnenerbe trebuia să găsească noi dovezi ale moştenirii rasiale a popoarelor germanice. Era evident o încercare de a arătat că la originea întregii civilizaţii umane era ”rasa superioară” germană. Bineîneţeles orice descoperire ştiinţifică trebuia să se potrivească cu acest ideal, adică erau falsificate datele sau interpretate în mod greşit pentru a mulţumi pe Himmler.
 
Mai mult decât atât Himmler a început să amestece istoria ştiinţifică cu magia, ocultismul şi alte pasiuni personale. Uşor, Ahnenerbe s-a transformat într-o unealtă de propagandă şi într-o  jucărie ideologică a lui Himmler. Şeful SS finanţat numeroase expediţii în zone îndepărtate, inclusiv în Tibet sau Grecia, pentru a căuta alte şi alte fapte ”glorioase şi ascunse” ale naţiunii germane. În proiect erau implicaţi numeroşi oameni de ştiinţă germani precum arheologii Alexander Langsdorff , Hans Schleif, Werner Buttler şi  Wilhelm Unverzagt. Totodată a fost cooptat şi specialistul în preistorie, deosebit de controversat de altfel în lumea ştiinţifică europeană, Herman Wirth. Toţi aceşti specialişti au falsificat istoria pentru a-i face pe plac liderului nazist care-i sponsoriza. S-a ajuns până acolo încât, după o expediţie în Bohuslän, sud-vestul Suediei, ”specialiştii” lui Himmler au decretat faptul că germanii au inventat prima scriere cunoscută vreodată. Când afirmau acest lucru se bazau pe nişte petroglife. Deşi majoritatea prezentau animale, războinici şi nave, fiind cel mai probabil databile în primele secole ale evului mediu întunecat, Wurth, unul dintre specialiştii lui Himmler, a susţinut ca o dovadă clară că este vorba de un alfabet preistoric german, mult mai vechi ca cel din Sumer de exemplu. 
 
O altă concluzie fantezistă trasă de experţii din Ahnenerbe a fost că de fapt Imperiul Roman şi întreaga civilizaţie latină a avut la bază o comunitate de emigranţi germani. Interesant este faptul că o expediţie nazistă pornită către Atena a vizitat şi Institutul de la Bucureşti şi au vrut să afle informaţii despre daci. Nebunia lui Himmler a continuat înfiinţând ”Ordinul Negru”, format din membrii SS. Era întemeiat pe baza codurilor de onoare ale vechilor ordine cavalereşti şi era visul său împlinit. Bineînţeles cei care doreau să intre în rândul ”cavalerilor negri” trebuiau să fie ”puri etnic”, adică germani. Aceştia trebuiau să aibă caracteristicile clasice ale germanului arian, adică blonzi sau roşcaţi cu ochi verzi sau albaştri, de statură înaltă şi piele albă. ”Himmler visa la cavalerism şi dorea totodată să-şi pună în practică ”principiile sale de sânge”. S.S. îl va ajuta să le şi realizeze (...) Himmler dorea să transforme S.S. într-un nou ordin cavaleresc. Vedea acest lucru ca pe cea mai sigură fundaţie a celui de-al Treilea Reich”, scria Jacques Delarue.
 
”Fabricile” naziste de copii arieni
 
Un alt proiect nebunesc şi controversat în acelaşi timp a fost ”fabricarea” de copii arieni, conform standardelor rasiale impuse naţiunilor de Hitler şi mai ales de acolitul său Himmler. Proiectul se numea ”Lebensborn” şi presupunea ”împerecheri” controlate între bărbaţi şi femei puri din punct de vedere etnic şi care trebuiau să furnizeze progenituri blonde, cu ochi albaştrii, educate în spiritul nazist. Acest proiect nazist a fost inaugurat în decembrie 1935 şi era aplicat doar pe teritoriul Germaniei Naziste. Proiectul consta în fondarea unor case în care femei germane care trebuiau să îndeplinească criteriile de puritare rasială urmau să întreţină relaţii sexuale cu ofiţeri SS şi să procreeze copii arieni. Aceşti copii urmau să ajungă în grija statului, care-i plasa la familii cu principii naziste solide, care se angajau în faţa SS să-i educe în spiritul nazist. Acest proiect, Lebensbord sau ”Fântâna vieţii”, era creaţia lui Himmler, şeful SS, adoptat imediat de Hitler, care de altfel dorea să inaugureze şi să consolideze o stăpânire germană a lumii pentru 1000 de ani. 
 
Tocmai de aceea, era nevoie de ”o purificare rasială” şi să fie creaţi cât mai mulţi ”arieni puri”. Până în 1939, 10 case Lebensborn au fost amenajate în toată Germania, prima dintre acestea fiind la ieşirea din Munchen. Femeile incluse în program trebuiau să dovedească că au o origine germană pură. Doar 40% dintre aspirante au fost acceptate. În jur de 70% dintre femeile incluse în acest program erau necăsătorite. Copiii rezultaţi erau iniţial crescuţi de stat, în case speciale. Totodată erau adoptaţi de părinţi cu puterice convingeri naziste, care jurau în cadrul unui fel de botez în faţa S.S. că vor acorda copilului o educaţie ”corespunzătoare” pe principii naziste. Odată cu începerea cuceririlor către nord şi est, Himmler a extins acest program şi către ţările cucerite. A acordat o atenţie deosebită Norvegiei, cucerită în 1940, acolo unde se aflau, spre marea bucurie a lui Himmler, urmaşii vikingilor. 
 
În Norvegia au fost construite câteva case Lebensborn pentru acest proiect. În Franţa, Belgia, Olanda, Danemarca şi Luxemburg au fost înfiinţate alte case pentru ”fabricarea” copiilor arieni. Multe femei, căsătorite sau nu, erau forţate să întreţină relaţii sexuale cu ofiţeri SS şi mai apoi să dea naştere ”copiilor perfecţi” ai nazismului. Se presupune că 12.000 de copii au rezultat ca urmare a acestui proiect nazist. Majoritatea, după război au suferit traume, fiind respinşi de societate. Mamele lor deasemenea erau privite ca nişte femei de joasă speţă care au acceptat relaţiile cu ofiţerii nazişti. Totodată din estul Europei, în cadrul aceluiaşi program au fost răpiţi mai bine de 250.000 de copiii. Erau pur şi simplu selectaţi, pe aceleaşi principii, păr blond sau roşcat, ochi verzi sau albaştri, luaţi de lângă familii şi daţi spre adopţie familiilor naziste.
 
Experimente îngrozitoare 
 
O altă faţă ascunsă a nazismului au fost experimentele făcute pe oameni de medicii regimului. Acest program sadic a fost iniţiat tot de Heinrich Himmler şi desfăşurat în lagărele de concentrare. Aici prizonierii din rasele considerate de nazişti ”degenerate”, adică evrei şi ţigani în special, erau supuşi unor teste şi experimente inumane, de medici germani care au sfidat orice urmă de etică profesională. Erau trei categorii de experimente. Prima categorie era pentru găsirea unor soluţii de supravieţuire a soldaţilor germani în diferite medii ostile. Astfel de teste au fost efectuate pe evrei în lagărul de la Dachau. Mai precis evreii erau introduşi în camere cu presiune scăzută pentru a vedea care este limita maximă de altitudine de la care se pot paraşuta în siguranţă piloţii germani. Mai apoi erau teste în camere frigorifice sau cu apă îngheţată pentru a căuta soluţii la hipotermie. Totodată testau pe cei închişi în lagăre metode de a face apa sărată potabilă. Numeroşi subiecţi ai testelor mureau de multe ori în chinuri groaznice. 
 
Al doilea tip de experimente făcute pe oamenii închişi în lagăre erau cele pentru testarea antidoturilor şi a altor produse farmaceutice. În lagărele din Sachsenhausen, Dachau, Natzweiler, Buchenwald, şi Neuengamme numeroşi prizonieri au fost infectaţi cu tuberculoză, tifos, malarie, hepatită, febră tifoidă, tocmai pentru a testa antidoturi la aceste infecţii virale sau boli. Copii, femei şi bărbaţi mureau pe capete, în cadrul acestor teste efectuate de nazişti. Apoi în lagărul de la Ravensbrueck erau testate tot soiul de proteze osoase, folosind mostre de la diferite animale. Evreii închişi în aceste lagăre se trezeau cu membre amputate şi înlocuite cu tot soiul de ”proteze” cu oase de la alte animale. Oamenii erau schilodiţi de cele mai multe ori degeaba.
 
Femeile erau injectate cu petrol sau sifilis. A treia categorie de experimente erau cele genetice, pentru a susţine politica rasială a celui de-al Treilea Reich. Acestea erau efectuate la Auschwitz de celebrul medic Josef Mengele. Acesta a desfăşurat experiemente în special pe gemeni, pentru a afla secretul acestora. Pe etnici romi, Mengele a desfăşurat alte experimente de natură serologică tocmai pentru a identifica cum diferite rase reacţionează la o varietate de boli sau infecţii. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următorele ştiri:
 
Cea mai neagră vară din istoria României. Cum au mutilat ruşii, ungurii şi naziştii România Mare
 
„Naziştii afară!”. Sute de oameni în stradă împotriva AfD după alegerile parlamentare
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

dracon
18.10.2017, 12:19:18

Mister Zamfirache ,ai ajuns la concluzia ca este rentabil sa scrii despre si impotriva nazismului ,poate apar ceva stipendii. Oare vei primi ceva stipendii si daca vei scrie despre intunecatele secrete ale comunismului bolsevic ? Apuca te dta si vezi ce secrete intunecate au comunistii rusi ,chinezi,coreeni,cambodgieni si chiar romani ,ai curajul ?

0 (4 voturi)
Delle Crociati Regina
18.10.2017, 13:10:35

Alt ziarist care nu poate dormi de grija "relelor" din cel de-al treilea Reich...

+2 (4 voturi)
Cristian saileanu
18.10.2017, 13:22:07

adevarul este ca dolfi a fot cel mai mare asaisn al tinerilor germani a macelarit 8 milioane de oameni simpli, muncitori, seriosi, cinstiti - trimitandu-i sa moara pe trei continente... dupa infrgangerea germaniei, acei tineri blonzi au fost inlocuiti cu, vai noua, turcii cei tuciurii - asa s-a dus pe apa samebtei arianismul german daugati la aceasta idiotenie cumplta, si faptul ca 1. a dat 1/2 din moldova rusilor 2. a dat 1/2 din transilvania ungurilor 3. i-a trimis in lagare de concentrare pe legionari (asa-i ca nu stiati asta?) se poate gasi un dobitoc mai amre ca dolfi, mutunache cel zbuciumat?

+2 (2 voturi)
Stefan din nord
18.10.2017, 13:57:45

Dolfi cel iubitor de arieni era un bastard austriac brunet cu sange de evreu Asta-i ironia istoriei

+1 (1 vot)
Cristian saileanu
19.10.2017, 06:32:08

nu stiu daca era bastard, din ce am citit eu era fiu de sifilitici avea SI sange de evreu, insa era convins de superioritatea rasei ariene... ei bine, el a fost demolatorul acestei rase... daca esti roman, insa, nu poti sa nu il urasti...din motivele de mai sus

+1 (1 vot)
Modifică Setările