Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Cum a ajuns să se strice în şase luni un drum proaspăt refăcut. „Mai bine nu-l asfaltau deloc”

0
13 Apr 2021 21:19:26
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Drumul reabilitat acum şase luni FOTO Cosmin Zamfirache
Drumul reabilitat acum şase luni FOTO Cosmin Zamfirache

Un drum proaspăt asfaltat în judeţul Botoşani nu a rezistat decât şase luni. Asfaltul s-a crăpat pe anumite porţiuni şi au apărut şi craterele. Şefii de la Consiliul Judeţean, instituţia care a finanţat lucrarea spun că vor face o comisie.

Un drum judeţean care leagă localităţile Baisa şi Corni, din judeţul Botoşani, proaspăt asfaltat, s-a stricat la mai puţin de jumătate de an de la terminarea lucrărilor. Porţiuni întregi de asflat s-au crăpat iar în câteva locuri au apărut cratere şi denivelări. Sătenii din zonă au aşteptat aproape 30 de ani ca autorităţile să repare şoseaua, mai ales de când s-au înmulţit maşinile, zona fiind foarte tranzitată. 
 
La octombrie 2020, visul ţăranilor din Corni şi Baisa părea să fi devenit realitate. Cu fonduri proprii, pe un proiect mai amplu de reabilitare, a fost asfaltat şi acest drum, fiind turnate două straturi de asfalt şi anterior refăcută fundaţia drumului. 
 
La mai puţin de şase luni de la terminarea lucrărilor, au început să apară şi problemele. Asfaltul s-a crăpat pe anumite porţiuni şi s-au format adevărate cratere. „Este o bătaie de joc. În România nu trebuie să te bucuri prea tare, că rămâi dezamăgit. Mai bine nu-l asfaltau deloc, că eram învăţat cu gropile de data trecută. Loc de fărmat maşina”, mărturiseşte dezamăgit un localnic din Corni. 
 

Încă o comisie

 
De cealaltă parte, reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că drumul este în garanţie şi că vor trimite o comisie la faţa locului. „O să fac o comisie să constate ce-a dus la acea problemă. Una din cauze ar fi şi maşinile de mare tonaj, dar este posibil şi de la fundaţia drumului. Drumul este în garanţie şi acea problemă va fi remediată”, a precizat Dorin Birta, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. 
Asfaltarea a fost realizată pe o porţiune de şase kilometri, iar problemele au apărut inclusiv în curbă, pe zonă de linie continuă, reprezentând un pericol în trafic. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
Crăpătură de 5 metri în asfaltul de pe DN 71, spre Sinaia, din cauza unei avarii la o conductă de apă
 
Un drum modernizat a crăpat la nici un an de la darea în folosinţă. Replica halucinantă a şefului de consiliu judeţean
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările