Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Investiţii majore în transportul public. Peste 30 de milioane de euro din fonduri europene pentru tramvaiele din municipiul Botoşani

0
9 Dec 2014 17:29:45
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Transportul public din Botoşani va fi modernizat în 2015 FOTO Adevărul
Transportul public din Botoşani va fi modernizat în 2015 FOTO Adevărul

Şefii de la Primăria Botoşani se gândesc să investească  anul viitor în transportul public din Botoşani. Aceştia şi-au exprimat intenţia de a miza tot pe transportul ecologic, cu tramvaie. Investiţiile se pot ridica şi la 30 de milioane de euro.

Edilii de la Botoşani vor să investească în perioada următoare în modernizarea transportului public local. În momentul de faţă în Botoşani circulă atât microbuze în regim maxi-taxi dar şi tramvaie. 

Cum calea de rulare s-a deteriorat în timp, iar vagoanele sunt second-hand şi cu o vechime considerabilă, şefii de la Primărie se gândesc la o modernizare a acestui sistem, pe care îl agreează considerându-l ecologic. În acest scop vor fi căutate pe axele de finanţare, soluţii pentru accesarea de fonduri europene. 

Există şi studiul de fezabilitate, în valoare de 30 de milioane de euro, ce presupune, înlocuirea totală a căii de rulare, a reţelelor, vagoane moderne şi staţii pentru călători cu toate condiţiile. ” Urmează să vedem cu vom putea acoperi această sumă cu fonduri europene în perioada următoare. Vor investiţii generale, de la depou, până la calea de rulare şi 30 de tramvaie moderne”, spune viceprimarul Cosmin Andrei. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
FOTO Primele două tramvaie Imperio sunt în probe. Arădenii vor putea circula cu ele din decembrie
 
Podul de tramvaie de la Brăiliţa s-a fisurat pe la margini, la doar un an de la reabilitare
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările