Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Prăpăd în nordul ţării. La Botoşani, inundaţiile au făcut ravagii pe drumuri şi în gospodării

0
16 Jun 2021 10:14:08
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Viiturile cu aluviuni au acoperit mai multe drumuri FOTO botosaneanul.ro
Viiturile cu aluviuni au acoperit mai multe drumuri FOTO botosaneanul.ro

Ploile au făcut prăpăd la Botoşani. În comunele din nordul judeţului, pe malurile Prutului, au au avut loc inundaţii puternice, mai multe familii fiind evacuate din calea viituri. În alte zone ale judeţului stâlpii de electricitate au luat foc iar copacii au fost puşi la pământ.

Marţi după-amiază ruperile de nori au făcut ravagii la Botoşani. Judeţul a fost sub cod portocaliu de ploi torenţiale până marţi noapte şi se află în continuare sub avertizare de cord galben, până miercuri noapte. Ploile de marţi au produs însă inundaţii puternice, cele mai grave, pe malul Prutului, în nordul judeţului. Pompierii au intervenit la foc continuu fiind solicitaţi la Ştefăneşti, Zăiceşti, Ripiceni, Dracşani dar şi în alte comune, mai ales din nord. 

Apele au măturat uliţele, gospodăriile, câmpurile agricole dar şi drumurile, provocând pagube. În zona localităţii Flondora, DN 29  a devenit impracticabil, circulaţia fiind blocată temporar şi pe DN 24 C, în zona Ştefăneşti. Viitura dar şi ploile au afectat în unele comune şi reţeaua electrică. La Vorona şi Dracşani, doi stâlpi care susţin reţeaua electrică au luat foc de la defecţiunile produse la cabluri. În comuna Drăguşeni, după o ploaie torenţială care a durat mai bine de o oră, inundaţiile au distrus mai multe drumuri comunale dar şi gospodăriile oamenilor. Pompierii au evacuat din calea viituri numeroase familii. Pe zeci de drumuri comunale s-au depus aluviuni. Acţiunile pompierilor continuă la Botoşani. 

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
Prăpăd în zeci de gospodării. Apa a intrat în curţi şi beciuri. „Cu cine să te cerţi? Cu Dumnezeu?” VIDEO
 
Blocaj pe centura Buzăului, vineri după-amiază, după inundarea pasajului de sub podul Mărăcineni VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările