Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Deşi sunt controale aproape zilnic, comercianţii care vând peşte ilegal nu se potolesc.  Şapte persoane au fost depistate de poliţişti într-o singură zi

0
25 May 2018 17:53:35
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Oamenii legii au confiscat zeci de kilograme de peşte comercializat fără documente legale, iar persoanele cărora le aparţinea marfa, majoritatea din Republica Moldova, s-au ales cu dosare penale.

Pe 24 mai, poliţiştii secţiei 1 de Poliţie din Galaţi au depistat, în piaţa de pe strada Calea Prutului, doi bărbaţi de 49 de ani şi 54 de ani, primul din Galaţi, cel de-al doilea din Republica Moldova, precum şi o femeie de 37 ani, de asemenea din Republica Moldova, care ofereau spre vânzare 10 kilograme de peşte proaspăt, specia hering, trei kilograme de peşte, specia crap, şi respectiv, şapte kilograme de peşte, specia scrumbie, şi un kilogram de icre.

”Întrucât cei trei nu deţineau documente de provenienţă pentru această marfă, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de comercializare, fără documente legale, a peştelui sau a produselor din peşte”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

În aceeaşi zi, şi poliţiştii secţiei 5 de Poliţie au depistat, în piaţa mai sus menţionată, un bărbat de 55 de ani şi trei femei, cu vârsta cuprinsă între 42 şi 67 de ani, toţi din Republica Moldova, care încercau să comercializeze 18 kilograme de peşte, speciile crap, caras, somn şi scrumbie, pentru care nu deţineau documente de provenienţă. Şi în aceste cazuri, poliţiştii au confiscat marfa şi au întocmit dosare de cercetare penală.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii