Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Regulile pe care trebuie să le respecte copiii pentru a nu deveni victimele unor infracţiuni. Recomandările poliţiştilor

0
23 Jan 2020 16:36:38
Autor: Valentin Trufasu
Foto: IPJ Galaţi
Foto: IPJ Galaţi

Rezultatele foarte bune din anii anteriori şi feed-back-ul pozitiv din partea beneficiarilor au determinat Poliţia Română, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Compania Maspex România, să implementeze şi în acest an programul naţional de educaţie ”Şcoala Siguranţei Tedi”.

Ajuns la cea de a cincea ediţie, acest demers educativ se adresează elevilor claselor I şi are ca scop informarea acestora în vederea reducerii riscului de victimizare.

La Galaţi, săptămâna aceasta, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost alături de copiii de la Şcoala Gimnazială ”Ştefan cel Mare” şi Şcoala Gimnazială nr. 17.

”Elevilor le-au fost prezentate câteva cazuri concrete ale unor minori care au fost victimele unor infracţiuni, în acest mod cei mici putând afla principalele reguli pe care trebuie să le respecte pentru a nu fi implicaţi în astfel de evenimente sau cum trebuie să procedeze în cazul în care se află în situaţii de risc”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dintre recomandările transmise celor mici amintim:

-nu discutaţi cu persoane necunoscute şi nu acceptaţi compania acestora;

-nu urcaţi în lift cu persoane pe care nu le cunoaşteţi;

-nu primiţi diverse bunuri (dulciuri, jucării, sucuri etc.) de la persoane străine ;

-dacă sunteţi singuri acasă, nu deschideţi uşa necunoscuţilor, indiferent de pretextul invocat;

-comunicaţi mereu părinţilor/aparţinătorilor unde şi cu cine plecaţi;

-traversaţi strada numai pe la trecerea de pietoni, după ce v-aţi asigurat, şi la culoarea verde a semaforului electric;

-numai după ce aţi împlinit vârsta de 14 ani puteţi să circulaţi cu bicicleta pe drumurile publice;

-când călătoriţi cu maşina, purtaţi întotdeauna centura de siguranţă.

Întâlnirile au avut un caracter interactiv, elevii adresând întrebări şi exprimându-şi părerea în legătură cu subiectele expuse. Astfel de sesiuni de informare vor fi organizate până la sfârşitul anului şcolar, în unităţile de învăţământ înscrise în program.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii