Iaşi

articolul anterior articolul urmator

Se relaxează restricţiile în municipiul Iaşi. Se redeschid restaurantele, cafenelele şi sălile de spectacol

0
16 Apr 2021 16:49:56
Autor: Andrei Luca
Municipiul Iaşi / FOTO: Andrei Luca
Municipiul Iaşi / FOTO: Andrei Luca

Municipiul Iaşi revine începând de sâmbătă în scenariul galben şi restricţiile se vor relaxa, în acest weekend, după ce rata incidenţei a ajuns la 2,72 cazuri la mia de locuitori.

În municipiul Iaşi rata incidenţei cumulate în ultimele 14 zile este de 2,72 la mia de locuitori şi, conform reglementărilor legale, vor intra în vigoare măsurile caracteristice scenariului galben pentru restaurante, cafenele, sălile de jocuri şi sălile de spectacole, începând de sâmbătă, 17 aprilie. 
 
–     este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor (inclusiv cele din interiorul hotelurilor şi pensiunilor), în interiorul clădirilor fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 6,00-23,00.
 
–      este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
 
–       este permisă activitatea cu publicul a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu respectarea orarului de lucru stabilit.
 
–   sunt interzise activităţile de organizare şi desfăşurare în aer liber a spectacolelor de tipul drive-in, spectacolele, concertele, festivalurile publice şi private sau alte activităţi şi evenimente culturale.
 
Rămân în vigoare celelate restricţii stabilite la nivel naţional pentru întreaga perioadă a stării de alertă.
 
•        Se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise, cât şi închise (saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc) şi desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
 
•        Este suspendată defăşurarea activităţii târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor.
 
•        Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi, discoteci.
 
•        Este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
 
Vă recomandăm să citiţi şi: 

Un bărbat a refuzat să iasă dintr-un local în care izbucnise un incendiu. A murit după ce a fost evacuat forţat. Reacţia MAI VIDEO
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările