Slatina

articolul anterior articolul urmator

Poliţişti de la Rutieră prinşi în flagrant la Pădurea Sarului, în judeţul Olt. Cereau între 100 şi 500 lei

3
10 Mar 2020 12:25:09
Autor: Alina Mitran
Poliţiştii au fost prinşi în flagrant FOTO: George Radu
Poliţiştii au fost prinşi în flagrant FOTO: George Radu

Patru poliţişti de la Serviciul Rutier au fost prinşi în flagrant, marţi, 10 martie 2020, în jurul prânzului, într-o acţiune coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

UPDATE: Poliţiştii prinşi în flagrant de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt sunt: Octavian Enculescu, Mircea Coman, Mircea Păun şi Adrian Găneşanu. 

Ştirea iniţială

Prim-procurorul PT Olt, Anca Anuţa, a confirmat flagrantul, însă a menţionat că nu poate da şi alte detalii, fiind o acţiune în derulare.

 Este vorba de patru poliţişti de la Serviciul Rutier, care acţionau pe drumul european E 574, în judeţul Olt, în Pădurea Saru. Conform anumitor date aceştia nu porneau radarul, în schimb le solicitau şoferilor între 100 şi 500 lei, cei din urmă neştiind că, practic, poliţiştii nu aveau dovada că s-a încălcat regimul legal de viteză sau că au depăşit neregulamentar.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

t mihai
10.03.2020, 14:31:39

Mitran, e grav ca cereau între 100 si 500 de lei ?

Denis Lov
10.03.2020, 22:08:36

Aceasta practica se foloseste de mult timp. Acum intelegeti de ce refuza prin toate modurile sa poarte body-cam-uri. In curand se va termina aceasta ,,boierie" . In toate tarile dezvoltate politisti de la rutiera sunt cei cu abateri, prelungiri de promovare , etc. La noi , este batalie mare care pe care sa ajunga la rutiera, ia ghiciti de ce !?. In RO daca se doreste sa se aplice niste masuri corecte care aplica dreptate bazata pe legi si adevar, cei care se opun prin toate mijloacele sunt tocmai cei care opereaza in sistemele bugetare respective. Radarele pot fi eliminate foarte usor din zonele intens tranzitate prin instalarea camerelor de monitorizare trafic in timp real, prin citirea numarului, calcularea timpului parcurs intre 2 camere, singur te duci la caserie cu amenda. Nu trebuie metrologie, politisti cu radarul, spaga, etc. In Austria s-a implementat un asemenea sistem, iar soferii romani de tir au inteles,,magia" si conduc regulamentar, altfel ,, raman pe drumuri si cu datorii. Acolo nu se anuleaza amenzile decat in 2 moduri, 1 daca mori sau daca o instanta decide . Radarele sunt utilizate pe drumuri mai putin tranzitate. Solutii exista, dar se opun tocmai care ar trebui sa implementeze sistemul.

+1 (1 vot)
Denis Lov
10.03.2020, 22:20:07

Pentru a ave o tara democratica cu un nivel de trai ridicat, avem nevoie de 3 lucruri fundamentale, Un sistem de justitie care sa aplice/respecte legile in vigoare: Un sistem de colectare taxe/impozite/tva, digital centralizat cu raport digital instantaneu: Un sistem de educatie performant care efectueaza actul de educatie actualizat cu timpul actual in care se desfasoara. Toate problemele apar din cauza nivelului de educatie, toate problemele actuale se pot ,,repara " prin aplicarea corecta a justitiei, iar toate se pot indeplini in fapt daca avem si ,,cu ce" adica sunt alocate sumele de bani suficiente si indestulatoare. Cand ai un om educat corect, are bani destui si stie ce se intampla daca incalca legea. In acest moment cel prost este taxat peste tot unde este prins, cel bogat nu trebuie sa fie destept ,cumpara orice, justitia in mare parte actioneaza la comanda puternicilor vremii. Pare ciudat dar adevarul este cel care arata ce trebuie facut.

+1 (1 vot)
Modifică Setările